Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.10.2012 22:05 - ''Спахте ли добре господин Дянков?????
Автор: ba6tata4 Категория: Политика   
Прочетен: 21115 Коментари: 55 Гласове:
23


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
  ""Спахте ли добре господин Дянков?????
Защото АЗ не спах добре.Не спах добре поради една причина.Вярно тя е нищожна за ВАС и надали ви интересува ,но МЕН ме ужили ,ужили ме все едно пчела или оса,фраснаме по главата все едно ,че Кубрат Пулев мие забил един в лицето.
Причината е толкова неинтересна за вас,че надали ВИЕ ще се трогнете от една бедност,от едно безпаричие,от една мизерия.Но въпреки вашето бездушие и слаб интерес АЗ – Иван Стефанов Проданов ще ви разкажа какво толкова много разстрои моя сън.Ще ви разкажа тази история с надеждата ,че ВИЕ като Министър на финансите на Република България ще се трогнете и ще се осъзнаете.
- Преди няколко дена аз (Иван Стефанов Проданов) и моята съпруга пристигнахме в родният и град на гости на тъста и тъщата.Преди това решихме да посетим местния магазин от голяма и известна верига да напазарим за вечерята ,все пак родителите и са пенсионери и живеят много охолно с „огромната пенсия която получават.Както и да е – в магазина напълнихме една количка с продукти и се запътихме към касата.Опашката беше голяма та се наложи да почакаме.Тогава моята половинка се сети че не сме взели памперси за близнаците ни.Аз като кавалер и баща за пример (Умря циганката дет ме хвали ,ама ….) отидох към съответния щанд ,който по стечение на обстоятелствата се намира до щанда са месо и там станах свидетел на следната молба на една възрастна жена към момичето ,което обслужваше щанда .
- Мило дете отрежи ми 20 грама (Не е грешка,възрастната дама наистина каза 20 грама) салам от Хамбургския,че днес взех пенсия и си казах ,бе и аз съм човек,да хапна малко салам.
Възрастната дама си взе поръчката и се запъти към щанда за сирене от където взе 100 гр. сирене и от там към касата.Естествено аз също се тръгнах с памперсите към касата.Опашката пред касата все така си беше дълга ,и понеже бяхме с повече покупки пуснахме възрастната женичка пред нас.
Какво стана обаче ,когато се наложи жената да плати ????
Оказа се ,че саламчето не е било 20 грама ,а 30гр. та не и достигнаха 0.15лв да си плати.Жената много се притисни започна да рови с треперещи ръце в протърканият си портфейл за стотинки ,но уви не намери ,виждах как сълзите напират в очите и,тогава АЗ и дадох нужната сума и с това всичко се оправи.
Мислите си ,че ИСТОРИЯТА свършва до ТУК господин Дянков????? Нееееееее ,тя продължава .Продължението е следното:
Вече в родителите на съпругата ми , с тъста ми седнахме на масата ,жените направиха салата,чукнах ме се с хубавата ракия на тъста и прекарахме една приятна вечер в компанията на децата ,приятели ,роднини и съседи.Съвсем бяхме забравили за днешната случка в магазина,НОООООО някой не беше забравил,и това беше възрастната женичка от магазина,същата тази на която не и стигаха тъпите 0.15лв.
Та на следващата сутрин ,бяхме изненадани от неочакван ,но много приятен гост.
Това беше тази женичка,понеже града е малък и всички кажи речи се познават тя разбрала кои сме и ни идваше на гости с малък подарък.
Знаете ли ГОСПОДИН ДЯНКОВ какъв беше подаръка???
Скромен ГОСПОДИН ДЯНКОВ подарък ,но от сърце – бяха питки със сиренце.Жената беше направила питки със всичкото сирене което беше взела предния ден и ни ги беше донесла на НАС!
Оказа се ,че след като си е взела ГОЛЯМАТА ПЕНСИЯ която получава ,а това са огромните 140лв. жената си е купила дърва ,платила тока и водата и са и останали огромните пари за харчене в продължение на 1 месец – 10лв.
Тъста ми ,който е бивш военен и познавах ,като много корав мъж се разплака от нейната история.
Трябва да ви кажа ГОСПОДИН ДЯНКОВ ,че никога през живота си не бях ял толкова сладки питки със сирене.

СЪВЕТВАМ ВИ ЕДИН ДЕН И ВИЕ ДА ГИ ОПИТАТЕ""


Тагове:   Bulgaria,


Гласувай:
24



Спечели и ти от своя блог!
1. idealist - Не е Дянков
12.10.2012 22:19
виновния - той си има началник, който взема решенията. Същия, дето се хвали на заседание на МС, че една друга баба му оплела пуловерче...
цитирай
2. анонимен - Дянков е кукла на конци...
12.10.2012 22:25
спят си,и още как,нали преди това са приспали съвестта и
човечността си...:((((
по-скоро се питам дали изобщо имат такава?!
цитирай
3. d3bep - Жалко наистина. . . И ние сме пома...
12.10.2012 22:37
Жалко наистина... И ние сме помагали на гладни хора... Не е истина как изглеждат и какви са после.. Преди време жената я спря една баба и молеше за пари за храна. Просяци хиляди,но жена ми някак я усети и я пита, гладна ли е и ако не й даде пари, а й вземе храна ще я приеме ли...
Жената почна направо да й се моли да й вземе храна....
И след малко, кат си тръгн аот пекарната с няколко закуски и една боза, защото каза че дядото е болен вкъщи и парите им отиват за лекарства, щеше да я блъсне на улицата кола, защото стискаше торбичката със закуските и плачеше, и не видя колата...

А никога няма да забравя погледът на една зловещо прегърбена старица с много къс бастун. На Коледа, на връх Коледа, когато ставали чудеса(ма никой не ги е виждал), в Карфур, на топлата витрина на изхода... Разтворила ръка с шепа жълти стотинки и гледа щанда с пържолките. И хората, на които явно е и неприятна, едва ли не я бутат и се правят че не я забелязват, ако и да е почти на опашката ,предреждат я, да не свърши.... Зер с два лева ще обеднеят или пък тя ще остави децата им гладни...
Не зная и аз на какво сме се превърнали....

Дянков , Бойко и поддръжниците му нема да ядат питка със сирене.
Те ще ядат мекия колбас или бахора по избор.
Свърши се вече.
Мислят до година пак да асфалтират, и макар че тъпотията на българина е повече от достатъчна, все пак не мисля че пак толкова тъпи ще се намерят, а предвид положението, което създадоха, май ще е по - разумно вместо асфалт да си търсят мрамор или да бягат надалече... Че много свинщина създадоха.
цитирай
4. injir - На г-н Дянков изобщо не му пука май. . ...
13.10.2012 01:22
На г-н Дянков изобщо не му пука май...
цитирай
5. zlokuche - Съжалявам, да ги съчинява такива ...
13.10.2012 02:41
Съжалявам, да ги съчинява такива сантиментални истории, всеки може. Колко е истината в тях, е друг въпрос.
цитирай
6. dobronameren - И аз да разправя една история
13.10.2012 08:40
преди седмица гледах телевизия СКАТ, предаването Директно - за третата възраст. Водещият Сашо Радев разсъждаваше със съмишленици как при социализма пенсия от 142 лева стигала за нормален живот, даже оставали по 2 и нещо лева на ден, които пенсионерът можел да спестява " за черни дни". Даже сметки привеждаше. запомнил съм една - толумбичка с боза: 9 стотинки. Моите спомени не са такива, ама нейсе запуши я. Те Лиловци обикновени лъжци мноого.
И сега поантата на историята. Обажда се някакъв зрител по телефона и в диалога с този, самият Сашо пита "Кой набор си?" Онзи отговаря "38-ми". Простата сметка показва, че в 1989 година зрителят е бил на 53 години. Ще кажете - не е бил в пенсионна възраст. И ще сбъркате. Защото от сладките приказки между полковник Сашо Радев (справка Мрежата) и зрителят, стана още ясно, че и двамата са се пенсионирали с по 400 лева пенсия. Значи и двамата са били от онези, дето се пенсионираха/пенсионират на 40. Ако полковникът Радев се е пенсионирал ТОГАВА с 400 лева, значи сега пенсията му е на тавана - 700! И този седнал да плаче за "бедните пенсионери", които Дянков мръсникът оставил днес на 156 лева пенсия.
Изключителен наглец е полковникът, ba6ta mi.
цитирай
7. stoineff - Колко си
13.10.2012 08:41
прав, за съжаление. Повечето хора са добри, но ги газят непрекъснато ..
цитирай
8. tikoev - Хиените са безскрупулни същества и ...
13.10.2012 08:48
Хиените са безскрупулни същества и спят здрав сън.
цитирай
9. seasonofthewitch - прав, за съжаление. Повечето хора ...
13.10.2012 09:13
stoineff написа:
прав, за съжаление. Повечето хора са добри, но ги газят непрекъснато ..

СтойнеФФ,ти си един празен оборот:)
Изнервям се когато срещна някъде твой коментар,защото не те чета.
цитирай
10. raders - Знаеш ли, трогателно е и много хора ...
13.10.2012 14:03
Знаеш ли, трогателно е и много хора са на тоя хал, но докато сме такива овце, все така ще продължава.
цитирай
11. анонимен - дрън-дрън
13.10.2012 14:07
какво се очаква от нас сега,да повярваме и да се разплачем дори на тази измислена история,такива бедни пенсионери няма,тази баба,ако въобще съществува сигурно има стотици декари земя,десетина апартемта и кой знае колко пари в банката,а автора явно добре се е напушил преди да отиде до магазина,смешници
цитирай
12. анонимен - Нора
13.10.2012 14:46
НЕ !А ТИ ВЗЕМИ СЕ ОЖЕНИ ЗА ДА ИМАШ РЕАЛНИ ПРОБЛЕМИ НЕ САМО ВИРТУАЛНИ! ХА ХА ИЛНИК
цитирай
13. анонимен - Перуника
13.10.2012 14:47
Много истина има в историйте жалко че когато им казваш истината малоумията не вярват а когато ги излъжеш се ловят !Насилник!к си взел но си б
цитирай
14. анонимен - Проблема не е в Дянков а в БСП/БКП. ...
13.10.2012 15:27
Проблема не е в Дянков а в БСП/БКП. Към 1989 г, както вярвам знаеш, пенсионни фондове нямаше. Другарят Виденов допълнително допринесе с мащабно обезценяване на спестяванията на българите. Станишев и Първанов също оставиха своята следа с бетонирането на икономиката към руските енергийни вампири. Сега се радваме на най високите цени на газ в ЕС.
Дянков (и който и да е друг) не може да направи нищо особено с пенсиите при липсата на натрупани пари за пенсиите.
цитирай
15. gosho568 - Огин да ги пали тия айдуци!!!
13.10.2012 16:08
...
цитирай
16. ok3223 - stoineff
13.10.2012 16:48
stoineff написа:
прав, за съжаление. Повечето хора са добри, но ги газят непрекъснато ..


Ти тъпак ли си се родил, та припяваш на малоумника преди теб?
Този Радев, като бивш полковник от армията, наистина е взел голяма пенсия и сега е с пенсия около 5-600 лева. Той е командвал полкове бе, а възможно е и дивизии и е отговарял за живото и здравето на хиляди войници.
С това той не е ощетил никого и не е взел чужди пари и живее сравнително по-добре от мнозина други;
което не го прави СОЦИАЛНО НЕЧУВСТВИТЕЛЕН И НЕ МУ ПРЕЧИ ДА СЪЧУВСТВУВА НА ТЕЗИ, КОИТО ВЗЕМАТ ПЕНСИИ ОТ ПО 150-60 ЛЕВА.
И ДА СЕ ОПИТВА ДА ПОМОГНЕ С НЕЩО НА ТЕЗИ С МИЗЕРНИ ПЕНСИИ ДА ВЗЕМАТ ПО ГОЛЕМИ, ЗА ДА МОГАТ ДА ПРЕЖИВЯВАТ НЯКАК СИ.
В това няма нищо лошо, напротив, човешко и похвално е.
Ако този DOBRONAMEREN малоумник не знае(поне ти би трябвало да знаеш щом като му припяваш), че навремето наистина пенсия от 142 лева е била относително висока пенсия, някъде около 3-400 лева днешни, ако не и повече.
Нооо
Отоплението на апартамент от 80м/кв. през зимата беше 10-12лв.
Тока за цял месец...10-на лв.
Билета за трамвай беше 4 стотинки.
Хляба типов 15-20 стотинки.
Сирене кило, истинско, което сега струва 15-20 лева струваше 1.5 - 2лева.
И т.н и т.н., цените на болшинството стоки бяха от 5 до 10 пъти по - ниски.
МОЖЕШ да направиш справки и да видиш, че е било така.
ЗАТОВА НАВРЕМЕТО ПЕНСИЯ ОТ 142 ЛВ. Е БИЛА НЕ ЛОША ПЕНСИЯ.
Затова драги Стойнефф онзи говори глупости, и ти като мислещ, за какъвто те имах, можеше да си спестиш гафа, да подкрепяш една злобна лъжА.
И да се излагаш като клакьор на лъжи...
цитирай
17. gocho52 - Айдуците в кауша!
13.10.2012 16:59
..
цитирай
18. анонимен - За тези, които се правят, че не знаят за такива истории
13.10.2012 17:05

За тези долни слуги на олигарсите, които и тук се правят на не чули, не видели. Какъв ви е коментара за двамата българи, брат и сестра които са ги намерили умрели в къщата им, а медицинската експертиза доказва, че са УМРЕЛИ ОТ ГЛАД!!!

Само едно ще ви кажа подлоги долни, рано или късно ще дойде и вашия ред!!!
Ще дойде ден в който ще си платите за всички измами, които сте правили докато лижете олигархическите мазни задници!!!
цитирай
19. анонимен - Добре написано,но
13.10.2012 17:31
знаете ли,че те не знаят за нас,гладните. Те живеят в друг свят.
цитирай
20. ok3223 - Проблема не е в Дянков а в БСП/БКП. ...
13.10.2012 17:32
анонимен написа:
Проблема не е в Дянков а в БСП/БКП. Към 1989 г, както вярвам знаеш, пенсионни фондове нямаше. Другарят Виденов допълнително допринесе с мащабно обезценяване на спестяванията на българите. Станишев и Първанов също оставиха своята следа с бетонирането на икономиката към руските енергийни вампири. Сега се радваме на най високите цени на газ в ЕС.
Дянков (и който и да е друг) не може да направи нищо особено с пенсиите при липсата на натрупани пари за пенсиите.


АБЕ тъпчо... БСП бетонирало, Първанов, газ, високи, мащабно обезценяване...
Когато ТРОЙНАТА... И СТАНИШЕВ БЕ НА ВЛАСТ, можа да увеличи пенсиите близо със 100%, като и тогава беше криза, и да остави на Боко тиквата резерв от близо 8.5 милиарда лева.
И той настрои магистрали, без да се шуми за това.
Не построи зали, не се вози с хеликоптер през ден-два, не вози със самолети футболни клубове(един час полет на КУГАР или с правителствения самолет струва 8-9000лв.),не рева под път над път, че асфалтирал цяла България,не прати още 300 наемника наши да се бият в АФГАНИСТАН за този дето духа...
Икономиката цъфна и дръпна напред и нагоре, безработицата стана едно цифрена, започна да се живее по-весело, добре и предсказуемо.
БОКО ТИКВАТА И ГРОБАРИТЕ ЗАТРИХА ВСИЧКО И ДНЕС ВЪРВИМ САМО НАДОЛЕ И НДОАЛУ, НАЦИЯТА СЕ ТОПИ И ЗАТРИВА.
Причината е в ГРОБ и Боко Тиквата, в тяхната прословута и позната на всички некадърност и корумпираност, в тяхното неможене да водят страната към по-добър живот и добро Бъдеще.
Вината е в тях и никой друг.
В Боко и неговата клика.
Трябва да ги отстраним от власт, за да може БГ да дръпне напред, положението да се нормализира и на власт да дойдат компетентни и скромни хора, които да се захванат мъжката и поправят золумите на ГЕРБ и страната да тръгне най-после към просперитет и народът да си отдъхне спокойно.
цитирай
21. анонимен - Добре написано,но
13.10.2012 17:33
знаете ли,че те не знаят за нас,гладните. Те живеят в друг свят.
цитирай
22. kostadin - Изобщо не можете да направите пр...
13.10.2012 17:33
Изобщо не можете да направите правилно сравнение с временята на татовият соц.
Тогава получавахме около 3 пъти по -малко от западняците сега сме от 6 до15 пъти по зле
цитирай
23. aliya - какво се очаква от нас сега, да по...
13.10.2012 17:35
анонимен написа:
какво се очаква от нас сега,да повярваме и да се разплачем дори на тази измислена история,такива бедни пенсионери няма,тази баба,ако въобще съществува сигурно има стотици декари земя,десетина апартемта и кой знае колко пари в банката,а автора явно добре се е напушил преди да отиде до магазина,смешници


Моята майка е с 96 лв пенсия! Дори и за лекарствата не й стига!
А минимумът за оцеляване на едно човешко същество, официално изчислен от правителството, е 230 лв.
Но ти, който явно не знаеш какво е да си бг пенсионер, бъди сигурен, че един ден, когато доживееш до пенсионна възраст, дори и тези пари няма да получаваш от правителството. Ще ги получават банките кредитори на държавната администрация - директно от бюджета!
цитирай
24. анонимен - Нищо лично, но искренно се надявам ...
13.10.2012 17:41
Нищо лично, но искренно се надявам точно с такава питка да се задави Дянков.
цитирай
25. marlyn - Докторе, докторе!!!...
13.10.2012 17:53
zlokuche написа:
Съжалявам, да ги съчинява такива сантиментални истории, всеки може. Колко е истината в тях, е друг въпрос.

Защо не напуснеш за малко Германия, да дойдеш в България, да се опиташ да изкараш месец, два - три с 200-300 лева. Па тогава пак да пишеш за сантиментални истории...
Но както е казано: Сития на гладния не вярва!
Историята от постинга обаче си е нашата родна действителност, колкото и да не искаш да го повярваш
цитирай
26. анонимен - мдааа...
13.10.2012 17:56
Историята е трогателна,ама нещо ми се губи в нея.Нима преди да дойде Дянков пенсионерите ядяха само луканка по цели щафети.или си наливаха от чешмите мед и масло?Ако не е дянков щеше да е някой друг,който и да бил той ...едва ли сега бедните щяха да бъдат по-богати,защото другарите от БКП (БСП) си разделиха парчетата от баницата още преди 20-се години и станаха най-върлите капиталисти.Няма да се оправи скоро тази държава,помнете ми думата !!! ...поне докато наследниците на бившата номенлатура са живи !
цитирай
27. marlyn - Адаш така е!
13.10.2012 18:04
kostadin написа:
Изобщо не можете да направите правилно сравнение с временята на татовият соц.
Тогава получавахме около 3 пъти по -малко от западняците сега сме от 6 до15 пъти по зле

Не може да се направи сравнение, но по време на "татовия соц", макар заплатите да бяха 3-4 пъти по-ниски, хлябът беше 25-30 стотинки, бурканче кисело мляко 20ст. а с два лева се взимаше каса бира, и т.н. и т.н. да не изброявам. А пенсионерите бяха най-добре от всички, защото пенсиите им стигаха да си платят ток, вода, парно, и каквито се сетиш други режийни. След което им оставаше да живеят доволно до следващата пенсия. Баба ми получава 180 лв. пенсия, от тях тя дава 100 за лекарства всеки месец. Ами ако не е при нас как ще си плати тока, водата, че и да и останат пари за ядене цял месец?
Ако някой може да ми отговори на този въпрос - моля...
цитирай
28. анонимен - Дянков е
13.10.2012 18:06
най-голямото недоразумение на природата!
Ама като чета, май и тук има като него..., невярващи...
На някои от тях мога да им кажа, че към 65 - 68-ма година заплатите бяха между 60 и 100 лева. Така че 140 лева си бяха много.
С 2 левя можеше да се напиеш. В най-добрият ресторант, в среден град, най-скъпата вечеря /медальон с гъби/, беше 3,60 лв.
Да не говоря за нафтата и бензина, които никой не ги смяташе за нищо /като цена/.
Всяка вечер бяхме по кръчмите, и пак изкарвахме месеца без проблем.
Пък дали били комунисти, дали патагонци, все ми е тая! Беше много по-добре от сега!
А Дянков..., Дянков е дошъл да понапълни джоба и да затрие народа.
цитирай
29. анонимен - Не вярвах
13.10.2012 18:24
Не вярвах че може да има толкова долен човек, който да твърди че историята е измислена. Дори и конкретната случка да е. Знаеш ли бе мръсник, знеш ли докато си чешеш дебелия гъз колко хора буквално умират от глад в Чалгария?
А за другите - никой не ни крив. Нито ДС, нито БСП щяха да са страшни за нас ако бяхме народ. Но не сме. Мърша сме!
цитирай
30. анонимен - Ало, Азор
13.10.2012 18:28
Я стига простотии - Пенсията 65-68г. беше 20-30лв. Цените са верни, но заплатите бяха 60-80лв. Виж, ракийката си беше евтина, а водка пиеха само циганите...
цитирай
31. анонимен - АБЕ тъпчо. . . БСП бетонирало, ...
13.10.2012 18:55
ok3223 написа:


АБЕ тъпчо... БСП бетонирало, Първанов, газ, високи, мащабно обезценяване...
Когато ТРОЙНАТА... И СТАНИШЕВ БЕ НА ВЛАСТ, можа да увеличи пенсиите близо със 100%, като и тогава беше криза, и да остави на Боко тиквата резерв от близо 8.5 милиарда лева.
...

Доста глупости изписа. Резервът беше 13 млрд ноември 2008. за 3 месеца намаля на 8 млрд. Пенсиите ги увеличи един месец преди изборите.
БСП усвоиха общо около 20 пъти по малко пари от еврофондовете, а и им ги спряха заради мащабно крадене.
Парите вложени в инфрасктура са 80% от ЕС -тоест, свежи пари в икономиката на България по време на криза - няма по хубаво от това.
Да не споменаваме за Батко и Братко, Р.Овч., Първанов с Големия Член/Шлем !
Доста трябва да си заблуден, за да смяташ, че Станишевото време е било добре.
цитирай
32. анонимен - komunist 33
13.10.2012 19:04
Демокрацията у нас е чудно нещо. На теория имаме право свободно да изразяваме мнението си ужжжжж. Но се появява винаги някой, който го играе на цензора.
Пример от днес са изтрите всичките коментари от 09.13 часа до 14.03 часа.
ето това е вашата демокрация, тези които не мислят като нас просто не ги отразяваме и даваме ход на някакви тъпи войни за да увеличим посещаемостта и да сме на първа. Кога заблуждава те. Просто Вас си лично.
цитирай
33. анонимен - На Дянков не му пука за нищо. Той знае ...
13.10.2012 19:35
На Дянков не му пука за нищо. Той знае само какви данъци да измисля, какво държавно да продава и приватизира и нищо повече. За продаването държавате е 90 % продадена вече, няма никакво бъдеще.
Минималното увеличение на пенсии и заплати не догонва дори и инфлацията, камо ли да говорим за жизнени стандарти. В тази държава ще се стискаме все повече и повече и ще се лишаваме от много неща, дори и от основните в някой случаи.
Между другото съм виждал подобни случаи като този, в който баби едва живеят и ще умрат от глад, но кой да мисли за това, Дянков ли? Да сложат един циганин на неговото място, ще бъдем по-добре.
Политиката на демокрацията е такава дами и господа, защо при Тодор Живков не беше така? Защото той мислеше за народа. Кой ти луд сега ще мисли като него, трябва да стане чудо, за да се намерят подходящи хора. Кой обаче е виновен? Виновни са всички, които подкрепят това политическо поколение партии, което се надявам да изчезне. Време е този политически елит да изчезне, а хората да осъзнаят, че тук се избират доказани личности, а не ментета, които се въртят и мамят всички, че ще променят нещо.
Тази вихрушка ще я търпим още минимум 15 години, след това обаче ще дойдат нови честни партии, а хората ще разберат за кои да гласуват. Сега в момента нямаме такъв избор, защото всички са ментета. Като погледнете от земята до небето всички партии са ментета, които обещават свещенни глупости, а всички им вярват с малки изключения.
цитирай
34. svraka - Проблема не е в Дянков а в БСП/БКП. ...
13.10.2012 20:36
ok3223 написа:
анонимен написа:
Проблема не е в Дянков а в БСП/БКП. Към 1989 г, както вярвам знаеш, пенсионни фондове нямаше. Другарят Виденов допълнително допринесе с мащабно обезценяване на спестяванията на българите. Станишев и Първанов също оставиха своята следа с бетонирането на икономиката към руските енергийни вампири. Сега се радваме на най високите цени на газ в ЕС.
Дянков (и който и да е друг) не може да направи нищо особено с пенсиите при липсата на натрупани пари за пенсиите.


АБЕ тъпчо... БСП бетонирало, Първанов, газ, високи, мащабно обезценяване...
Когато ТРОЙНАТА... И СТАНИШЕВ БЕ НА ВЛАСТ, можа да увеличи пенсиите близо със 100%, като и тогава беше криза, и да остави на Боко тиквата резерв от близо 8.5 милиарда лева.
И той настрои магистрали, без да се шуми за това....Вината е в тях и никой друг.


Доста зомбирано мнение! Ти сигурно четеш и слушаш единствено каквото ти кажат от БСП. Действително герберите направиха доста глупости, но да твърдиш че само те са виновни е голяма глупост...
Трябва да си сляп за да не забележиш, че икономически проблеми има в цяла Европа, а и в целия свят. Липсата на свежи пари се чувства на всякъде. Това го нямаше по времето на тройната. Тогава пръстите бяха широко отворени и бизнес се правеше много по-лесно. Българската икомомика е отоворен тип, а това значи че е силно зависима от икономическото състояние на останалата част от света (най-вече Европа).
цитирай
35. svraka - Как може да има толкова объркани хора!
13.10.2012 20:53
Нима не виждате, че цяла Европа (а и по селия свят) има липса на свежи пари!? Бизнеса не е добре на всякъде. Какъвто и умник да е Дянков, ако няма пари нищо не може да се направи....
Престанете да се поддавате на пропагандните манипулативни приказки на БСП. Герберите действително направиха много глупости, но вината не е само тяхна....
За сведение българската икономика не се основава на производство, което е най-добрия начин да печелиш свежи пари. Икономиката ни е отворена и силно зависима от добрият ни търговски баланс. Ако нямаме много търговия (нещо силно зависещо и от икономическото състояние на ЕС), не можем да сме добре ако и останалия свят не е добре.
По времето на БСП икономиката вървеше нагоре, за това и беше по-добре. Сега е обратното.
цитирай
36. ba6tata4 - вземи се прегледай, или виж компютъра нищо аз не съм трила
13.10.2012 21:27
анонимен написа:
Демокрацията у нас е чудно нещо. На теория имаме право свободно да изразяваме мнението си ужжжжж. Но се появява винаги някой, който го играе на цензора.
Пример от днес са изтрите всичките коментари от 09.13 часа до 14.03 часа.
ето това е вашата демокрация, тези които не мислят като нас просто не ги отразяваме и даваме ход на някакви тъпи войни за да увеличим посещаемостта и да сме на първа. Кога заблуждава те. Просто Вас си лично.

цитирай
37. анонимен - Абе ограченяци манипулирани спрете най накрая с тези глупости, че ЕС дава пари на България!!!
13.10.2012 22:08

"Парите вложени в инфрасктура са 80% от ЕС -тоест, свежи пари в икономиката на България по време на криза - няма по хубаво от това."

ЕС НЕ ДАВА ПАРИ НА БЪЛГАРИЯ! ЕС ВЗИМА ПАРИ ОТ БЪЛГАРИЯ!!!

До сега България е дала на ЕС само като вноски около 3 милиарда евро.
А от всички програми, субсидии и др. подобни до началото на 2012г. България е получила само около 700 милиона евро.
Което означава че парите които уж дава ЕС, и с които Боко Тиквата се кичи, че той ги е дал за магистрали, сгради и т.н. всъщност първо са взети от джобовете на бедния българин!!!
Сега стана ли ви ясно тъпаци, лицемери, подлоги на управляващите и на олигарсите каква е истината за тези "субсидии" от ЕС?!
цитирай
38. анонимен - komunist 33
13.10.2012 22:32
Тази сутрин имам два коментара по темата. Видях ги и двата записани в хронологията и след около час вече ги нямаше. Факт е че от 09.13 до 14.03 коментарите ми ги няма . Дали ти си ги изтрил или някой друг е обстоятелство, което ти трябва да провериш а не аз да се преглеждам
цитирай
39. ba6tata4 - az ne sam qvno nqkoi ot redaktorite sledqt postingite ne znam zvu4i prekaleno malko
14.10.2012 06:19
анонимен написа:
Тази сутрин имам два коментара по темата. Видях ги и двата записани в хронологията и след около час вече ги нямаше. Факт е че от 09.13 до 14.03 коментарите ми ги няма . Дали ти си ги изтрил или някой друг е обстоятелство, което ти трябва да провериш а не аз да се преглеждам

цитирай
40. анонимен - "Парите вложени в инфра...
14.10.2012 10:26
анонимен написа:

"Парите вложени в инфрасктура са 80% от ЕС -тоест, свежи пари в икономиката на България по време на криза - няма по хубаво от това."

ЕС НЕ ДАВА ПАРИ НА БЪЛГАРИЯ! ЕС ВЗИМА ПАРИ ОТ БЪЛГАРИЯ!!!

До сега България е дала на ЕС само като вноски около 3 милиарда евро.
А от всички програми, субсидии и др. подобни до началото на 2012г. България е получила само около 700 милиона евро.
Което означава че парите които уж дава ЕС, и с които Боко Тиквата се кичи, че той ги е дал за магистрали, сгради и т.н. всъщност първо са взети от джобовете на бедния българин!!!
Сега стана ли ви ясно тъпаци, лицемери, подлоги на управляващите и на олигарсите каква е истината за тези "субсидии" от ЕС?!


Само дето БСП за три години не успя да използва минимална част от предоставените еврофондове. Тази такса към ЕС е нищо в сравнение с липсата на граници и реален огромен пазар за родния бизнес. Факт е, че от 3 години насам, иззносът расте с 30% растеж на годишна база. Факт е, че ГЕРБ строят инфраструктура при цени в пъти по ниски от времето на БСП.
България е получила 25% от договорените пари, но са договорени над 80% !
както вярвам знаеш, ЕС дава парите след завършване на проектите. Тоест, до края на следващата година ще доидат 3-4 пъти повече пари, спрямо усвоените и 80 пъти повече, спрямо усвоените и договорените от БСП !
цитирай
41. анонимен - По повод спекулациите, че България е нетен донор на ЕС
14.10.2012 10:34
От влизането си в ЕС досега България е получила 7,7 милиарда лева

Общият размер на касовите постъпления от Европейския съюз (ЕС) към България е около 7,7 млрд. лв. за периода от януари 2007 до септември 2011 година. Това съобщи министърът на финансите Симеон Дянков по време на парламентарния контрол днес, цитиран от БТА.

От тях 2,4 млрд. лв. са получени от структурните и от Кохезионния фонд. Около 1,1 млрд. лв. са по линия на Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони и Европейския фонд за рибарство, а близо 2,3 млрд. лв. са възстановените суми от ЕС за директни плащания към земеделските производители. Други 1,3 млрд. лв. са преведени от предприсъединителните инструменти плюс около 600 млн. лв., които са усвоени по изпълнението на ангажиментите, които сме изпълнили във връзка с присъединяването на България към шенгенското пространство.

Размерът на платената вноска на България в общия бюджет на ЕС за посочения период възлиза на 3,3 млрд. лв. Това означава, че нетният баланс между получените от България средства от ЕС и изплатените от страната ни вноски в общия бюджет на съюза за отчетения период до септември 2011 г. е положителен и е в размер на близо 4,5 млрд. лева.

По думите на Дянков в периода от 2007 до 2009 година нетно вноските ни са били по-големи от това, което сме получавали от ЕС, а за 2010 и 2011 година това, което получаваме от ЕС, е повече от вноските ни. Финансовият министър е уверен, че средствата за 2012 и 2013 година няма да се променят.
цитирай
42. ok3223 - Кой си ти бе, анонимен пъзльо, скрит зад №42...
14.10.2012 11:51
Та редиш цифричките като молитва на поп у черква.
Всичко което казваш е пълна лъжа. Факто, че снасяш ЦИФРИЧКИТЕ(лъжите) си анонимо и не се изправяш гордо зад тях го потвърждава категорично.
Досега и Дянков не казал, откакто е в БГ нито една вярна цифра.
Този е вице шампион по лъжите у нас, защото абсолютен шампион е д-ра на всички науки Боко Б. от Банкя.
Тези двамата лъжат,когато станат и седнат, денонощно, а ти
АНОНИМЕН МООШЕНИКО, ИСКАШ ДА ЗАДМИНЕШ И ТЯХ.
Къде са милиардите за построените лично от Боко Б. магистрали и зали.
Колко е в членският ни внос в ЕС. Не е ле 830 милиона евро.
Защо не казват ясна и категорично, каква е цифрата на членския ни внос в ЕС.
Ами другите плащания, които правим па един или друг повод в касата на ЕС.
Стотиците милиони евро, които сме пахарчили и харчим за издръжката и подръжката на нашите военни мисии в Афганистан, Босна и къде ли не, по нареждане на ЕК.
Ами милионите, които харчим, за скъпо платените им консултации по разните им програми, като за ден някои получавали по 5-6 бона.
И ТН., И ТН.
Фабриката за лъжи Дянков и нейният директор д-р Боко Бански до днешен, според народната статистика, не са казали една вярна цифра и дума,
за което подлежат на остракизъм, на отстраняване, прогонване от властта след 8 месеци, окончателно и завинаги.ХОХ.
ТАКА МИСЛИ НАРОДЪТ, И АЗ - КАТО ЧАСТИЦА ОТ НЕГО.
НЕ СЕ ГАСИ ТУЙ, ЩА НЕ ГАСНЕ...
цитирай
43. анонимен - Та редиш цифричките като молитва на ...
14.10.2012 12:23
ok3223 написа:
Та редиш цифричките като молитва на поп у черква.
Всичко което казваш е пълна лъжа. Факто, че снасяш ЦИФРИЧКИТЕ(лъжите) си анонимо и не се изправяш гордо зад тях го потвърждава категорично.
Досега и Дянков не казал, откакто е в БГ нито една вярна цифра.
Този е вице шампион по лъжите у нас, защото абсолютен шампион е д-ра на всички науки Боко Б. от Банкя.
Тези двамата лъжат,когато станат и седнат, денонощно, а ти
АНОНИМЕН МООШЕНИКО, ИСКАШ ДА ЗАДМИНЕШ И ТЯХ.
....
ТАКА МИСЛИ НАРОДЪТ, И АЗ - КАТО ЧАСТИЦА ОТ НЕГО.
НЕ СЕ ГАСИ ТУЙ, ЩА НЕ ГАСНЕ...

Приятелю, концентрирай се върху мнението ми - не върху личността ми. Квалификации на напълно непознати хора е признак за плитък интелект, комплексирана личност и най вече, липса на елементарно уважение към другомислещите. Това не ти прави чест и в никой случай не те прави представител на народа. Цифрите които цитирах са официални, публични и могат лесно да бъдат проверени от всекиго.
Членството в НАТО е не само бонуси но и задължения. Както всичко останало.
Вноската на България към ЕС е около 600 млн ЛЕВА годишно.
цитирай
44. ok3223 - ПААК ЛЪЖА
14.10.2012 13:55
Не са лева, а в евро.
И са 830 милиона.
Това твърдят не аноними тук.Ааз, ако не съм от народа, ти си от неговите гробокопачи, което не ти прави чест.
Заад анонимите се крие...нещо гузно, грозно, лъжата, платената лъжа.
А когато твърдиш големи "истини", анонимото ги нулира
цитирай
45. анонимен - Точна информация за спорещите
14.10.2012 15:10
Вноска към ЕС - 1.24% от БВП !!!

година БВП Вноска
2007 - 56 млрд лв - 694 млн лв
2008 - 67 млрд лв - 830 млн лв
2009 - 69 млрд лв - 855 млн лв
2010 - 70 млрд лв - 868 млн лв
2011 - 75 млрд лв - 930 млн лв
------------------------------
Общо вноски 4.1 млрд лв
Средно на година = 835 млн лв
цитирай
46. lambo - Пилетата се броят на есен, а Пенсионерите на пролет
14.10.2012 20:06

http://lambo.blog.bg/politika/2012/10/05/piletata-se-broiat-na-esen-a-pensionerite-na-prolet.1006411
цитирай
47. ok3223 - С какво ще ни докажеш
14.10.2012 20:52
че таблицата е вярна,
не е нагласена.
Посочваш растящ от 3 год. БВП при положение,
че икономиката стагнира,предприятия фалират масово,безработицата официална е над 12% и непрекъснато расте,безработните са над 300,000, като само за последните 2 год,числото им е нараснало с над 200,000 бройки,и след приключване на строителния бум,няма създадени достатъчно работни места,които да намалят масовата безработица, която, особено в провинцията достига над 25%,а
на места е и повече.
Как ще докажеш че
написаното не е
МЕНТЕ.
Та и най-калпавото чиновниче от МФ
за 0 време може да спретне през работно
време и да ни курдиса тук такива загладени таблички
с такива сладки цифрички в неограничено количество.
Проблемът е,може ли да се вярва на тези цифри и дали имат
нещо общо с истината за ставащото в икономиката на България.
Според теб излиза,че БГ е в неспирен възход от 3 год.,което се опровергава от масовата безработица,инфлацията,скоковете на цените на много стоки,от 3 год.замразяване на заплатите и пенсиите,от тоталното влошаване на жизненото равнище на народа,от масовото обедняване на големи групи от народа.
За много хора,безработни и работещи с малки заплати от по 4-500лв. със семейства и с деца,и пенсионери с пенсии от 140-50 лева,ножа е опрял до кокъл,и е под въпрос физическото им оцеляване.
Проблемът е,че никой с малку ум в главата и да иска
не може да ти повярва.
Получили сме като субсидии 7.7 милиарда...
За магистралите са получени казват,други тук,едва 20% от обещаното.
А в земеделието и на други места били такава бъркотия,за което пишат всеки ден във вестниците.
Полицаите стачкуват,военните днес,народът е настръхнал и гневен,обеднял тотално и...
Затова ли курдисаха пожарникаря,профес.охранител станал ген.от полицията ББ за мин.председател на БГ,да пази олигарсите от народната обич.
Затова ли Цвъцко 6-ка започна с"Октоподи","Нагли".с "Килъри" и с какви ли не,подигра се с бивш министър на отбраната,съдии....
ЗА ДА УПЛАШИ раята,НАЛИ?!
Да видим как ще свършите.
ВИДОВ ДЕН Е БЛИЗО.
цитирай
48. анонимен - до 48
14.10.2012 21:58
Това, че цифрите не ти харесват е изцяло твой проблем. Ако си беше направил труда да провериш официални данни, щеше да видиш 2 простички неща:
1. Износът от България нараства с ~35% на годишна база (всяка година с 35% повече от предната) - 2011 г например е година с положително търговско салдо.
2. Обработваемите площи нарастват с около 20% на годишна база.

Ти обаче предпочиташ да вярваш на глупости. Изборът е твой и не ме засяга.
цитирай
49. thewanderer - АА Ти си този който непрекъснато ...
15.10.2012 00:08
АА
Ти си този който непрекъснато копира тая купчина лъжи за балъци по нета а?
цитирай
50. d3bep - Хм...
17.10.2012 09:24
Е малко странно се получава.
Коелга, говори ли Ви нещо това стихотворение???????












Във магазин голям в безлунна вечер,
жена в очите с болка неизречена,
за сирене помоли - двеста грама!
Повече пари от пенсията няма!...
На касата разбра,че има грешка -
триста грама от несръчната колежка!
Не стигаха стотинки (петнайсет!) Срам!
Старицата застина тъжно в унес ням...
В портмонето си зарови...Зла беда!
Бележките за ток, вода и за дърва...
Вътре и стотинка нямаше за цяр!
Ех, немотията, и тя е Божи дар...
А опашката, тъй шумна досега,
изгуби слово и внезапно се смълча...
Мъжът зад нея съжали жената.
Бързо се протегна; доплати цената.
Възтихо старицата благодари.
В очите и' пробляснаха сълзи...

На сутринта, намерила адреса,
топли и уханни питки му донесе,
замесени със сиренцето, дето
в магазина преобърна и' сърцето...
Мъжът не знаеше какво да прави!
В гърлото му буца тежка го задави...
После, взрян в добрите молещи очи,
отчупи късче; тихо и' благодари.
Усети, че във тези питки малки
не бучки твърди от сиренето жалко -
душата си жената беше скрила!
Мъка, срам и унижение попила...

Обърна се старицата -
смалена сянка пред вратата.
Отвори я
и се изгуби в тишината...
И само
часовникът на времето тиктакаше...
А нея вкъщи...бедността я чакаше.

Лили Чолакова
цитирай
51. pinkdim - браво, много поучителна история, ...
18.10.2012 13:29
браво, много поучителна история, но за съжаление не е единствена
цитирай
52. анонимен - Я стига простотии - Пенсията 65-...
18.10.2012 17:06
анонимен написа:
Я стига простотии - Пенсията 65-68г. беше 20-30лв. Цените са верни, но заплатите бяха 60-80лв. Виж, ракийката си беше евтина, а водка пиеха само циганите...

Ами аз друго ли съм писал бре , хубаф!
Щото по твоята логика излиза, че и двамата пишем простотии.

PS.Само за сведение... Тогава водката още я нямаше. :)))
цитирай
53. анонимен - xaQbdFQvZiKAQDXePB
29.10.2012 19:51
6SCKav <a href="http://rnhtnqgcyzab.com/">rnhtnqgcyzab</a>, [url=http://ytkvnlwwqpdz.com/]ytkvnlwwqpdz[/url], [link=http://oafkpvhxzbpd.com/]oafkpvhxzbpd[/link], http://jrrtjssdsicn.com/
цитирай
54. анонимен - KHSbPRki
30.10.2012 02:06
tW59x7 <a href="http://zhbqhkqgnhtd.com/">zhbqhkqgnhtd</a>, [url=http://nqsaojycfkwo.com/]nqsaojycfkwo[/url], [link=http://mebwgqkgmhaa.com/]mebwgqkgmhaa[/link], http://vityjauwtcda.com/
цитирай
55. анонимен - LKElgTec
01.11.2012 22:33
CFHaMz <a href="http://ycvaldmavlkk.com/">ycvaldmavlkk</a>, [url=http://kpyxpdrfgtsm.com/]kpyxpdrfgtsm[/url], [link=http://oydjframnksj.com/]oydjframnksj[/link], http://phmjgkvgrtrw.com/
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: ba6tata4
Категория: Политика
Прочетен: 405494
Постинги: 89
Коментари: 194
Гласове: 204
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол