Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.08.2012 17:46 - Ботев вън от учебниците? Описвал турците като насилници
Автор: foreigner69 Категория: Политика   
Прочетен: 4926 Коментари: 14 Гласове:
16

Последна промяна: 13.08.2012 17:49

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Да изхвърлим ли Христо Ботев от учебните програми? Това пита в отворено писмо до Комисията за защита от дискриминация (КЗД) директорът на издателство "Просвета" Йоана Томова.

Повод за това е доклад на комисията, който разкритикува остро представянето на турците като поробители и насилници, пише в. "Преса". "Да редактираме ли "да гледа турчин, че бесней над бащино ми огнище", казва се в обръщението към председателя Ана Страшимирова.

На мушка на КЗД бе попаднало представянето на жената само като сексуален обект и домакиня в учебниците, обиди като манго и негър и възприемането на хомосексуализма само в отрицателна светлина.

Според издателите обаче няма как народните приказки и песни да станата по-феминистични и от тях да се махне изразът "мома за женене", който обиждал последователките на Кари Брадшоу от "Сексът и градът" и Бриджит Джоунс, пише изданието.

"Да, докъм края на XIX век жените са били "разменна монета" при династически бракове, политически съюзи дори в родната селска действителност", признават от издателството. Но по тази логика в Англия не би следвало да се преподава творчеството на Вирджиния Улф - в голямата си част посветено на борбата за еманципация. "Историята, езикът и литературата не могат да бъдат "мръсни тайни" - те са такива, каквито са", посочват още издателите.

Към момента комисията все още няма официален отговор на писмото. Топката остава в полето на образователното министерство. Там подготвят новите учебни планове, въз основа на които ще бъдат пренаписани учебниците.

Експертите ще решат дали да се придържаме към класиката, или ще се търси мек изказ за турското робство, браковете по сметка и хомосексуализма.

Редактор: Петър Проданов

http://education.actualno.com/Botev-vyn-ot-uchebnicite-Opisval-turcite-kato-nasilnici-news_397048.html



Гласувай:
16



1. hristo27 - Това ще бъде върхът на простотията в ...
13.08.2012 21:48
Това ще бъде върхът на простотията в българската просвета!
Явно турците са изкарали пет века една предълга почивка по българските земи и нищо не са сторили на населението.

Ако това се случи, още веднъж ще докажем на света какво импотентно Министерство на просветата си имаме!
цитирай
2. foreigner69 - да!!
13.08.2012 22:26
Дано да е само едно от засилените идеи за поредни промени ,но .....иначе сме загубени в ...себе си::((
цитирай
3. shtaparov - Ботев е бил очевидец на събитията
13.08.2012 23:09
Ботев е бил очевидец на събитията от своето време и не е бил нито циганин,нито комунист,за да лъже!!! А ако горчивата истина за турците не се харесва някому,значи той е или турчин,или платен турски слуга! Така че от учебните програми вместо Ботев трябва да се изхвърлят "Бай Ганьо" и "Андрешко",към които явно спада гореспоменатата персона,и да се вкара за изучаване Филип Симидов с неговия бестселър "Прочутият Филип Тотю войвода"!
цитирай
4. foreigner69 - Мнение на приятелка:
13.08.2012 23:13

Кой безмозъчен парламентарист реши, че трябва да се махаБотев от учебниците? Кой ще сложите на негово място? Вие акъл имате ли? Съвест имате ли? Що за нация сме, вече не мога да разбера..! Аман от идиоти в тоя парламент..! Те тези глави за какво ги използват? Всички до един са кухи лейки, незнаещи какво ново да измислят? Така, така..нека махнат Ботев, да посмеят да махнат Левски и ако не станем всички на бунт и не вземем да махнем тях от власт, че ми дойде до гуша от тях!
цитирай
5. shtaparov - Кой безмозъчен парламентарист ...
13.08.2012 23:23
foreigner69 написа:

Кой безмозъчен парламентарист реши, че трябва да се махаБотев от учебниците? Кой ще сложите на негово място? Вие акъл имате ли? Съвест имате ли? Що за нация сме, вече не мога да разбера..! Аман от идиоти в тоя парламент..! Те тези глави за какво ги използват? Всички до един са кухи лейки, незнаещи какво ново да измислят? Така, така..нека махнат Ботев, да посмеят да махнат Левски и ако не станем всички на бунт и не вземем да махнем тях от власт, че ми дойде до гуша от тях!

Тези хора в парламента,които предлагат и приемат такива глупости,са напълно излишни ненужници. В Япония при 140 млн. население има 480 депутата,което ще рече по 4 депутати на всеки един милион души население! По тази логика ние трябва да имаме 28 депутати (но хайде от нас да мине,нека да са 40!),а другите 200 трябва да се омитат по най- бързия начин от парламента! Че толкова ли са клекави и некадърни нашите депутати,та цели осем човека от тях трябва да вършат работата на един японски депутат??!!
цитирай
6. dinkov - Динков
13.08.2012 23:56
А бе, то бива бива простотия, ама чак пък толкоз. Че то такава простотия, няма какво да се обсъжда. Ще отпадне от само себе си...
цитирай
7. анонимен - Както е тръгнало да изхвърлят...
14.08.2012 01:53
Скоро и вас ще ви изхвърлят и ше си останат с Турция ! Ами да ви изхвърлят! Щом ги търпите...
цитирай
8. анонимен - Ще препиша едно към едно един мой ...
14.08.2012 09:25
Ще препиша едно към едно един мой отговор по същата тема, в един форум.
Той отразява и моето мнение по въпроса.
--------

Историята не е да отразява житието и битието на Манго, или на баба Пена , в частност.

Ами дай тогава да махнат с Ботев и Левски, те нямат голяма разлика в мисленето.
Може и Стамболов да го махнат, кво толкова... Чунким и Трайчо Костов за кво ли ни е и той...
А като се замисля, за къф ни е и Вазов..., пък за Алеко въобще няма да се замисля... Този "изверг" , така да унижава достолепният балкански субект! Амаха! Вън! Всички вън..., тяхната...

Някои, в тая смотана държава, много обичат да са винаги одупени, и винаги без гащи...
Явно заговаря "кръстоностното" в тях, па може да е и византийското,
или османското, или на майка му..., не знам кое!

Ще ми махали Ботев защото бил неудобен... Ай сиктир бе, продажни безродници!
Хора без срам и морал! Пфу! Пасмина!

.
цитирай
9. brym4ence87 - Наакаха се с проекти за учебници,
14.08.2012 09:51
за да прибират пари, а какво се случва дреме им!
Дали Ботев би викнал днес пак:

Ще да пия на пук врагу,

на пук и вам, патриоти,

аз вече нямам мило, драго,

а вий... вий сте идиоти!
цитирай
10. анонимен - Кое остана все още неомърсено!
14.08.2012 10:21
Толкова ли безнадеждно продажни са българите, облечени във власт...
цитирай
11. foreigner69 - продажните българи на власт...
14.08.2012 10:40
Само като си представя колко продажни българите облечени във власт на ниските етажи на властта, нямам идея в каква степен са продажни тези по високите етажи!!!!!!!!
цитирай
12. zaw12929 - Днес имаме други задачи
14.08.2012 17:06
хо... "а вий... вий сте идиоти!" ще ни каже и Ботев... Много първо сигнално действате- без да мислите Оставете Ботев, оставете и ботевата омраза. Той имаше мисия, която днес не е наша мисия ДНЕС НЕ МОЖЕ ДА НАСАЖДАМЕ ОМРАЗА КЪМ ТУРЦИТЕ- БЪЛГАРИ, КЪМ ТУРЦИЯ. БОТЕВ СЕ Е БОРИЛ ЗА ИЗВАЖДАНЕ НА БЪЛГАРСКИТЕ ТЕРИТОРИИ ОТ СУЛТАНСКАТА ДЪРЖАВА.

ОСЪЗНАЙТЕ СЕ- ТАЗИ ЗАДАЧА Е РЕШЕНА И НЕ ОТ БОТЕВ, И НА НАС НЕ СЕ ПАДА ДА СЕ БОРИМ ЗА БЪЛГАРСКА ДЪРЖАВА. БОТЕВ СИ ИМА СВОИТЕ ДОСАДНИ ГРЕШКИ:
"СИЛНО ДА ЛюБИМ И МРАЗИМ"- НО, ЗА ХРИСТИЯНИТЕ ОМРАЗАТА Е ГРЯХ, КАКТО И ЗА ВСИЧКИ, КОИТО ДНЕС СЕ ИМАТ ЗА ДЕМОКРАТИ
Той отрече и Бог, заменяйки го с някакаъв негов Бог- друг грях и защото Бог е един за всички и не го запази, нито "укрепи десницата му"

Днес не не е време да обсъждаме Ботев. Има достатъчно места в поезиата му достойни за учебник, а не тези, дето "Турчин бесней..., защото и българите са отвръщали с меч...-така мрели, така ги ровили.
Поуката : Омразата, противопоставянето, липсата на подкрепата на Бог ни води към унищожение и Ботевата чета го показва от високото място, но вие слепци не виждате... не мислите, не искате да си изпълните задачите, а се криете зад Ботев- живеете 130 години назад... далеч от истината, от епохата... на 2012 година а не 1876... Събудете се!

Време е да заживеем със задачите на нашето време : Националната ни задача днес е да извадим България от новото робство- да се спасим от разрухата... някой днес бесней над българския народ, ние сме роби на нови господари , докато се занимаваме с решаване на решени задачи...
ваашата простотия стигна дъното и дано прогледнете .... оставете колоса Ботев...нека вървим след новия Ботев- жив, значителен, да спрем да плюем политиците и държавата си. Стига , стига ... нищо добро не ни чака, ако не спрете да сте против всичко което се прави....
цитирай
13. sparotok - българи
14.08.2012 22:41
foreigner69 написа:
Само като си представя колко продажни българите облечени във власт на ниските етажи на властта, нямам идея в каква степен са продажни тези по високите етажи!!!!!!!!


Тези, които са продажни и безлични не са българи...а живеещи в България мижитурки. Българин е не само кръв, но и състояние на духа!

Един българи не би си и помислил да махне Ботев от учебниците...но някой май го е страх от посланието на Ботев - Блазе му, който умее доброму добро да стори, а лошия - с ножа по главата...
цитирай
14. анонимен - backlink checker backlink building service
31.10.2012 03:59
hello there foreigner69.blog.bg owner discovered your website via Google but it was hard to find and I see you could have more visitors because there are not so many comments yet. I have found website which offer to dramatically increase traffic to your blog http://cheap-mass-backlinks.com they claim they managed to get close to 4000 visitors/day using their services you could also get lot more targeted traffic from search engines as you have now. I used their services and got significantly more visitors to my blog. Hope this helps :) They offer most cost effective <a href=http://cheap-mass-backlinks.com>services to increase website traffic</a> Take care. Richard
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: foreigner69
Категория: Забавление
Прочетен: 261447
Постинги: 57
Коментари: 468
Гласове: 3228
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031