Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.02.2012 15:29 - Защо проекта за Закон за детето е опасен?!
Автор: foreigner69 Категория: Новини   
Прочетен: 2792 Коментари: 8 Гласове:
15

Последна промяна: 19.02.2012 15:35

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Нека кажем, че искаме свобода в образованието - тук: Свобода в образованието


www.eduliberty.org
Т
ъй като считам, че текстът, който прочетохме преди малко в превод от английски, е много подходящ да запознае повече хора за потенциалната опасност от проекта за Закон за детето, го оформям като документ на групата и призовавам всички, които имат тази възможност, да го разпространяват до други групи, обществени и политически личности, както и до всички свои приятели и познати:

 

"Отново се опитват да отнемат свободата и спокойствието на хората, без тяхно знание. Тъй като сме запознати с проекта за Закон за детето, считаме, че е потенциално опасен за обществото, води до риск от пълен социален колапс или гражданска война. С приемането на този закон, рискуваме свободата, мира и безопасността на всички деца и семейства. Това е позор, който се опитват да предприемат против всички човешки права и норми.

Този законопроект е в противоречие с основните права на човека, Конституцията на България, Конвенцията на ООН за правата на детето, Законът за закрила на детето, Европейската конвенция за правата на човека и основните свободи, Международния пакт за граждански и политически права и Семеен кодекс на Народна Република България. Проектът претендира, че ще въведе правата на децата съгласно Конвенцията за правата на ООН, но това е пълна лъжа и пълна психологическа манипулация на хората.

Чрез този законопроект ще имат възможност да отнемат децата или да ги настройват срещу собствените им родители. Съгласно законопроекта, на 14-годишна възраст детето може да оспори всяко родителско решение, обръщайки се към съда. Социалните служби ще са в състояние да оспорят родителските решения чрез концепцията за най-добрия интерес на детето. Съгласно законопроекта, напълно невинни родителски действия могат да се тълкуват като насилие, участие в дейности, които са вредни за развитието на детето или засягащи интересите на детето, а религиозното образование може да бъде определено като участие в религиозни дейности. Всичко това може да доведе до отнемане на детето от родителите.

Приемането на този закон е в пълно противоречие с обществените свободи и интереси, нарушава човешките права, както и правата и стойността на семейството, нарушава свободното социално развитие.

 

Член 5 от Конвенцията на ООН за правата на детето гласи: "Държавите - участнички ще зачитат отговорностите, правата и задълженията на родителите или, където е необходимо, на членовете на по-голямото семейство или общност, както предвиждат местните обичаи, на законните настойници или други лица, отговорни по закон за детето, да осигуряват по начин, съответстващ на развиващите се възможности на детето, подходящи насоки и ръководство в упражняването от страна на детето на правата, признати в тази Конвенция".

 

Член 18, ал. 1 от Конвенцията на ООН за правата на детето гласи: "Държавите - участнички ще положат всички усилия за осигуряване признаването на принципа, че двамата родители носят обща отговорност за отглеждането и развитието на детето.

Родителите, или, според случая, настойниците по закон, носят първостепенна отговорност за отглеждането и развитието на детето. Най-доброто осъществяване на интересите на детето ще бъдат тяхна основна грижа".

 

Член 18, ал. 2 от Конвенцията на ООН за правата на детето гласи: "С цел гарантиране и закрила на правата, изложени в тази Конвенция, държавите - участнички ще оказват подходяща помощ на родителите и настойниците по закон при осъществяване на тяхната отговорност по отглеждане на децата и ще осигуряват създаването на институции, улеснения и услуги за грижи за децата".

 

Член 18, ал. 3 от Конвенцията на ООН за правата на детето предвижда: "Държавите - участнички ще предприемат всички подходящи мерки, за да осигурят на децата на работещите родители правото да се възползват от услугите и улесненията, които се полагат за тяхното отглеждане".

 

Член 14 от Конституцията на Република България гласи: "Семейството, майчинството и децата са под закрила на държавата и обществото".

 

Член 47, ал. 1 от Конституцията на Република България гласи: "Отглеждането и възпитанието на децата до пълнолетието им е право и задължение на техните родители и се подпомага от държавата".

 

Член 2 от Протокол 1 от Европейската конвенция за правата на човека и основните свободи гласи:

"Право на образование Никой не може да бъде лишен от правото на образование. При изпълнението на функциите, поети от нея в областта на образованието и обучението, държавата уважава правото на родителите да дават на своите деца образование и обучение в съответствие със своите религиозни и философски убеждения".

 

Член 18, ал. 4 от Международния пакт за граждански и политически права гласи:

"Държавите - страни по този пакт, се задължават да зачитат свободата на родителите или на законните настойници, да осигуряват религиозното и моралното възпитание на своите деца съобразно собствените си убеждения".

 

Вижте и разсъдете, защо трябва да се приема закон, който да нарушава текстове от други международни пактове, конвенции и такива от собствената ни Конституция!?! Ние имаме правото и възможността да се откажем от този законопроект на време!"

Julia Mateeva


http://www.facebook.com/groups/229264037166664/doc/232125276880540/




Гласувай:
15



1. vania23 - Събудете се, хора!
19.02.2012 15:40
После ще е късно!
цитирай
2. foreigner69 - ДА,
19.02.2012 15:43
все пак тези дни са за обществено обсъждане..дали има нещо по-важно от БЪЛГАРСКИТЕ деца ,които са бъдещето на държавата ни ( каквато и да е тя)....!!!!!!!!!!!!!!!
цитирай
3. анонимен - neverojatno.wordpress.com
19.02.2012 16:12
Парите днес са виртуални, с тях купуват вашето бъдеще и бъдещето на децата ви, като ви поставят в ролята на игрални полета с различен номер, на които печатарите залагат дали ще успеете да изработите това което вече сте изхарчили преди да сте го създали! В тази игра вие сте сигурният губещ, вашият труд вече е продаден, вашата свобода вече е окована, вашите пари не са ваши, те са ви отпуснати в заем с висока лихва. Лихвата – вашият живот.
цитирай
4. foreigner69 - (Чрез Bistra Aleksova)
19.02.2012 16:38
Сутринта една колежка разказа случай със свои приятели.Те живеят в Австрия от година.Детето им е на 3 години.Колко е научило езика не знам, но когато посетило работата на родителите си започнало да се оплаква от тях : "Мама и татко не правят това, което ми харесва..." и т.н. Било разбрало,че ако мама и татко не го слушат и не му угаждат може да се оплаче от тях и чичко полицай ще му намери по-добр...и леличка и чичко. Затова то веднага се възползвало от услугата.Работодателите ги повикали и ги предупредили, че ако детето продължи да се полаква от тях- те ще вземат мерки, за да бъде отнето детето им. .Родителите провели разговор с малкия, за да му покажат, че е направил нещо лошо, а то "посъветвало" на другия ден приятелчето си в градината-как може да си намери "по-добри" мама и татко.Това са бъдещите ни проблеми..
цитирай
5. mileidi46 - Ако този заспал народ не застане с ...
19.02.2012 20:22
Ако този заспал народ не застане с камъни пред народното събрание в деня ,в който ще гласуват това...може само да си чешеме езиците тук и по форумите...те ще го направят!!!Ще го направят,защото така са им казали кукловодите от ,,Европата"!!!Тоя народ трябва да се събуди..не-трябва да стане и да си потърси правата!!! Изпусна всички свои шансове този заспал народ..
цитирай
6. dedenze - Темата е изключително важна !
23.02.2012 13:31
Ето и моето мнение:
http://dedenze.blog.bg/politika/2011/12/29/shto-e-zakon-za-deteto.874014
цитирай
7. анонимен - Девширме
12.03.2012 23:08
Този закон по същество е нов европески вариант на османския закон за кръвния данък. Най ужасният, безчовечен закон и ужас който сме преживели през времето на робството. Отнемане децата от родителите, без тяхното съгласие и превръщането им в еничери. Потресена съм че такова нещо въобще може да предложи и да се говори за него през 21 век. Унищожиха земеделието, индустрията, образованието. Сега се опитват да ни прекарат с ГМО, шистов газ, АСТА и накрая с девширме (кръвен данък). Хора, опомнете се!
цитирай
8. foreigner69 - анонимен - Девширме
13.03.2012 15:36
Точно така !!!
Под турско робство сме били по-добре:((
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: foreigner69
Категория: Забавление
Прочетен: 263072
Постинги: 57
Коментари: 468
Гласове: 3228
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930